POMEMBNA OBVESTILA:

Trenutno sem na porodniškem dopustu. Za več informacij o možnosti vključitve v terapijo pišite na info@pot-poguma.si .
.

Hvala za razumevanje. – Katja Maksić, zakonska in družinska terapevtkaDobrodošli na pot poguma po kateri stopam skupaj z vami do pozitivnih sprememb.

Sem Katja Maksić, zakonska in družinska terapevtka. Leta 2014 sem diplomirala na Filozofski fakulteti v Mariboru in pridobila naziv diplomantka sociologije in interdisciplinarnega družboslovja. Nato sem študij nadaljevala in zaključila magistrski program zakonski in družinski študiji smer terapija v Mariboru. Leta 2016 sem se odločila specializirati na dvoletnem študijskem programu izpopolnjevanja za model relacijsko družinske terapije v Ljubljani in ga uspešno zaključila leta 2018. Temu je sledilo obdobje stažiranja na Družinskem centru mir, kjer sem pričela opravljati terapije pod okriljem strokovnega mentorstva in redne supervizije. Konec leta 2020 sem ustanovila zasebno psihoterapevtsko prakso Pot poguma, v okviru katere izvajam individualno, partnersko in družinsko terapijo, vodim podporne skupine, izvajam delavnice in predavanja različnih tematik. V svoje delo vnašam integracijo različnih terapevtskih pristopov. Terapevtsko delo opravljam pod redno individualno in skupinsko supervizijo. V supervizijo sem vključena pri doc. dr. Saši Poljak Lukek in na Družinskem centru Mir (mag. s. Polonca Majcenovič in mag. Kornelija Ferčak Folnovič). Pri svojem delu upoštevam etični kodeks Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije (ZZDTS). Sem članica združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije. Sem del mreže EAP svetovalcev IRI Ljubljana.

Pri delu me vodi notranji čut do sočloveka in želja po raziskovanju človekove globine. Psihoterapijo vidim kot proces, ki ponuja prostor spreminjanja in osebne rasti, predvsem pa kot prostor odkrivanja, srečevanja, povezovanja s samim seboj (odnos do sebe) in drugimi (odnos do drugih). Poskušam ponuditi izkušnjo, ki olajša in je sočutna.

IMG_20221216_194243
dav

Pomen logotipa razkropljena igra črk. Preden se vključimo v terapevtski proces, smo lahko izgubljeni, lahko imamo veliko nerazjasnjenih stvari, ali – recimo temu – delcev sestavljanke, s katerimi ne vemo točno kaj bi naredili. Takrat potrebujemo nekoga, ki nam lahko pomaga, da te delce smiselno sestavimo in vidimo jasnejšo, širšo sliko. Zato je tudi logotip zasnovan na konceptu kreativnega nereda. Funkcija terapije je zdravljenje s pogovorom, v varnem odnosu dveh oseb, terapevta in klienta. Gre za raziskovanje najglobljih plasti človekove duše in predelavo osebnih vsebin. Skozi ta proces se zgodi tudi regulacija čutenj, reorganizacija misli in sprememba strukture možganov, kar vodi v boljše počutje. Terapija je proces, kateremu se predamo in mu sledimo, ko želimo izboljšati svoje življenje. Terapija je kot pot poguma, ki ni vedno kratka, lahka ali zabavna. Doživimo lahko vzpone in padce, ampak je pot, ki vodi v boljše čase in pozitivnejše življenje.

IZKUŠNJE: 4 leta prakse z klienti v 3-eh različnih terapijah.

   Dodatne izkušnje:

 • Vodenje terapevtske skupine za mlade odrasle – Velenje, marec 2023-junij 2023.
 • Svetovalec v mreži EAP svetovalcev IRI Ljubljana – april 2023 – v teku.
 • Vodenje terapevtske skupine za mlade odrasle – Velenje, november 2022-marec 2023.
 • Vodenje terapevtske skupine za osebno rast – Maribor, september-november 2022.
 • Izvajanje delavnice partnerske komunikacije, “Ali me slišiš?”, Klub mariborskih študentov, 2022.
 • Vodenje terapevtske skupine za osebno rast – Velenje, marec-junij 2022.
 • Natečaj za Slovenske podjetnice začetnice, SPIRIT – 2021.
 • Izvajanje delavnic za osebno rast, “Zasvojenost in odnosi”, “Zdravi odnosi v družini in partnerstvu”, “Stres, tesnoba in tehnike sproščanja”, Študentski dom sv. Elizabete, 2020.
 • Izvajanje individualnih in partnerskih terapij, Družinski center mir Maribor, 2019, 2020.
 • Dodatna strokovna pomoč, pomoč otrokom z učnimi in vedenjskimi težavami, OŠ Martin Konšak Maribor, 2020.
 • Izvajanje delavnic za mladostnike, »Samopodoba in čustva«, Srednja gradbena šola Maribor, 2020.
 • Prostovoljno organizacijsko in strokovno delo na letovanju otrok na morju, Rdeči križ Slovenije, 2019.
 • Sodelovanje pri pogovornih skupinah in podpora za uporabnike, Društvo za pomoč in samopomoč na področju zasvojenost Zdrava pot Maribor, 2017.
 • Sodelovanje na projektu Po kreativni poti do praktičnega znanja z naslovom Strategije reševanja konfliktnih situacij v mladinskih domovih, 2016.